این اثر با هدف گردآوری و تدوین خاطرات افرادی که در کمیته استقبال از امام نقش داشتند تدوین شده و به دنبال دلیل و چگونگی تشکیل کمیته، عملکرد اعضا و چگونگی ورود امام به ایران و پیروزی انقلاب اسلامی است.
در قسمتهایی از مقدمه این کتاب چنین میخوانیم: «فضای سیاسی جامعه ایران و حوادث منتهی به بازگشت امام مانند ایجاد فضای باز سیاسی، درگذشت آیتالله مصطفی خمینی، مقاله روزنامه اطلاعات، حادثه سینما رکس آبادان، حادثه 17 شهریور 1357 و در نهایت خروج شاه از ایران، زمینه را برای بازگشت امام و پیروزی انقلاب مهیا کرد. با خروج شاه، امام که قصد بازگشت به میهن را داشتند، در تصمیم خود جدیتر شده و اعلام کردند در نخستين فرصت به کشور باز خواهند گشت. مبارزان انقلابی که زمینه ورود امام به کشور را مهیا نمیدیدند، ابتدا درصدد مخالفت برآمدند اما چون تصمیم امام قطعی بود لازم ديدند تا با تشکیل کمیتهای، ضمن مهیا کردن زمینه ورود امام حفاظت از جان ایشان را هم عهدهدار شوند.
هدف اصلی کمیته، آمادهکردن زمینه برای ورود امام به ایران و تامین امنیت ایشان بود. به همین منظور به سرعت واحدهایی چون واحد انتظامات، واحد تدارکات مالی، واحد برنامهریزی و تشریفات، واحد برنامهریزی داخلی، واحد تبلیغات، واحد خبرنگاران داخلی و خارجی، واحد روابط شهرستانها و روابط عمومی تشکیل داد و موفق شد با برنامهریزی دقیق ضمن آماده کردن و تامین امنیت فرودگاه، بهشت زهرا، مسیر انتقال امام و مدارس رفاه و علوی و همچنین با برگزاری تظاهرات و تحصن، در زمانیکه بختیار اقدام به بستن فرودگاه کرده بود، زمینه را برای ورود امام مهیا کند. با فراهمشدن این مقدمات امام در روز 12 بهمن در میان تدارکات گسترده و استقبال مردم وارد ایران شد و فصل جدیدی از مبارزات انقلابی علیه رژیم پهلوی شروع شد.
امام پس از ورود با استقرار در مدرسه رفاه و سپس علوی، اين بار هدایت انقلاب را در داخل کشور بر عهده گرفتند. هرچند با ورود امام به ايران به نظر عدهای از جمله صباغیان وظایف کمیته خاتمه یافت اما از نظر اکثر اعضا، این کمیته بعد از 12 بهمن به کار خود ادامه داد و ضمن حفظ امنیت مدرسه رفاه و علوی و تدارکاتی براي دیدارهای مردمی با امام نقش مهمی در حوادث منتهی به پیروزی انقلاب ایفا كرد و حتی بعد از پیروزی انقلاب تا زمان تشکیل نهادهای انقلاب به کار خود ادامه داد.»
چاپ نخست كتاب «تاریخ شفاهی کمیته استقبال از امام خمینی» نوشته اکبر قاسملو و معصومه آقاجانپور در 304 صفحه، شمارگان يكهزار نسخه و بهاي 9 هزار و 500 تومان از سوي انتشارات مركز اسناد انقلاب اسلامی چاپ و منتشر شده است.
موضوعات مرتبط: <-CategoryName- ><-CategoryName- >
برچسبها: